Fixa schema för er! ++

Hej! Tänkte bara förmedla er om att jag kan göra en träningsschema åt er. Ni skriver vad ni brukar göra på en vecka & vilka dagar som är lediga. Ni skriver även vad ni vill träna & hur mycket ni brukar träna på en vecka.
(Skriv i kommentarerna, ni får vara ANONYMA.) Jag fixar en lagom schema för er som ni SKA följa i en vecka och sen skriver ni hur det går för er os.v så fixar jag en ny schema. Schemat blir tuffare och tuffare per vecka. Fast inte stora förändringar bara sådär.
Skriv hotmail eller blogg sida så skriver jag dit. Skriv även kg och längd om ni nu vill:) Inget måste.

Dagens måltider.

Hm, både onyttig & nyttig.
Frukost: Pannkakor,Jordgubbar,Sylt.
Lunch: McDonald's. 2 cheeseburgare, 1 hot wings, mellan pomfritt & glass. :(
Middag: En banan istället, hade för fullt upp idag annars brukar jag aldrig missa den!
Kvällsmat: Flingor & sen åt jag lite vattenmelon.


Kom ihåg att inte vara för hårda mot er själva,tjejer!


10 minuter!

Hej, ville bara skriva en stor förändring som jag "upnådde" idag.
Sprang ju en viss sträcka igår på 13 minuter, gissa vad? -Sprang den idag på 10 minuter.

Summer bodies 2012!

Var nyss och kollade på womenshealthmag.com och såg att de valt de snyggaste kropparna för sommaren 2012!
Lägger ut de jag tycker har snyggast. Cheeeck it out!                                   13 hela minuter!

Hej, jag var ute och sprang igår med min nya personliga tränare. "pappa"
Vi gick i 25 minuter först sen bad han mig att jogga och jag joggade i 13 hela minuter, tycker det är ganska bra för någon som mig. Jag har asdålig kondition. Så idag ska jag försöka springa samma sträcka fast på 11 minuter. Duktig flicka, jag vet. Efteråt gick vi i 25 minuter igen.
Denna vecka ska jag bara tänka på konditionen. :) Ha det bra allihopa & jag måste bara lägga till att jag och Amanda blir så glada över att se era kommentarer! :)

En vecka kvar?

Nu är det bara en vecka kvar till balen, ca två veckor kvar till skolavslutningen. Och vi kommer aldrig mera att komma till klassrummet som vi i så många år har gått till, vi kommer aldrig mera lyssna till samma gammla lärare som pratar om samma gammla saker, vi kommer aldrig mera se de välbekanta ansiktena på våra klasskamrater när de sitter och tänker ut svaret på en fråga. Jag ska ta vara på de sista veckorna, och när sommarlovet är här ska jag minnas, men inte älta, sakna, men inte plågas. Vad blev det av den långa hösten? Jag visste att det skulle ta slut men när jag kom tillbaka till höst terminen så var det så långt fram. Det sista året skulle ta lång tid, men det gjorde det inte. Tiden svek mig och nu är det bara två veckor kvar tills det att samhället sparkar ut mig på mina egna bara ben...
.........................................
...........................................

Chawan's svar på frågor.

Vad vill du bli när du blir äldre?
Till hösten ska jag börja på Samgymnasiet här i göteborg & gå linjen Samhälle. Efter gymnasiet vill jag bli psycolog eller advokat, hm kanske detektiv också.

Har du någon pojkvän? :)
Nej, känner att jag inte behöver någon heller. ;)

Vad gör du på fritiden?
Nu när det är sommar, går jag antingen ut och springer eller cyklar. Brukar vara med kompisar ofta, lyssnar på musik gör mina läxor och jag går på yoga också.

Vad vill du få ut av din blogg och ditt bloggande? :)
Vill bara visa att det finns sätt att gå ner i vikt på ett hälsosam sätt & kort tid.

Vad är din favorit glass?
Haha, vet inte faktiskt. Isglass kanske? :D

Bästa du vet?
Att ett problem nyss blivit löst. Man känner sig så lättad. Kanske inte det bästa jag vet, men det enda jag kommer på just nu.

Du önskar?
Jag önskar att världen vore mer rättvis, att alla hade samma rättigheter och att ingen var tvungen att svälta. Att ingen var tvungen att bli våldtagen, misshandlad eller bli fråntagen sina saker.
Samma som Amanda + att människor ska vara starka och inte låta en annan man/kvinna bestämma över de. De måste veta att de har rätt till ett liv.

Vad gör dig glad?
Att känna sig behövd och att man upnått sitt mål. Att man är nöjd.

Vem är din idol?
Selena Gomez eller Miley Cyrus.
MC: Eftersom hon är inte rädd att leva sitt liv och sina åsikter. Jag liknar henne mycket i personligheten och hon är bara fantastisk.
SG: Eftersom hon är en skit snygg och snäll tjej. Också lite för att jag jämt får höra att jag ser ut som henne.

Favorit godis?
Såna där regnbågsremmar. :D hur goda som helst! Älskar även att kolla tungan i spegeln sen, haha!  

Godaste maten?
Dolma eller grillat. Dolma är en kurdisk mat rätt som är hur god som helst!

Vad tycker du om min blogg?(Fridanyburg)
Den är intressant och fin. :)

Vilka bloggar läser du?
http://sellyg92.blogspot.se/
http://cyrusmiley.blogg.se/
Bara de två. :)

Är detta din första blogg?

Nej, det är det inte utan det är min andra. :)

Gå ner i vikt.

1. Undvik stora måltider. Ät istället mindre måltider 5-6 gånger om dagen. Att äta oftare gör att du känner dig mindre hungrig och gör det lättare kontrollera din aptit och vikt.

2. Drick ett stort glas vatten ett par minuter före varje måltid. Detta är ett enkelt sätt hindra dig från att äta för mycket och för fort. Vattnet fyller upp magen så att du blir mätt fortare, vilket gör att du kommer äta mindre.

3. Ät protein vid varje måltid. Protein fyller upp magen och gör att du känner dig tillfredsställd och mätt längre än vad kolhydrater och fett gör. Protein hjälper också till att bevara och bygga upp muskelmassa. Försök att få med mer protein i alla måltider från hälsosamt mat som till exempel kyckling, nötter och bönor.

4. Hoppa inte över frukosten. Om du inte äter frukost blir du mycket hungrigare senare på dagen, vilket lätt leder till att du äter en för stor och kaloririk lunch. Ta dig tid varje morgon att äta en hälsosam frukost, till exempel gröt, fullkornsbröd, grönsaker och frukt.

5. Räkna kalorierna i maten som du äter. Om du försöker minska i vikt är det en bra idé att få en uppfattning om hur många kalorier maten du äter innehåller. På de flesta livsmedel står det hur många kalorier det innehåller på förpackningen.

6. Njut av din favoritmat. Försök att äta mindre av ohälsosamma matvaror, men skär inte bort din favoritmat helt från din kost. För att undvika att äta för mycket kan du till exempel köpa mindre förpackningar i affären.

7. Ta en promenad. Ta en timmes promenad efter lunchen, middagen eller tidigt på morgonen. Köp en stegräknare för att hålla koll på hur många steg du tar varje dag. Öka antalet steg genom att till exempel promenera till affären istället för att ta bilen eller använda trapporna istället för hissen.

8. Väg dig regelbundet, men inte varje dag. Det är normalt att vikten varierar något från dag till dag. Om du väger lite mer från en dag till en annan innebär inte att du har misslyckats. Väg dig istället en gång i veckan, på samma dag och samma tid. Det räcker för att se vilka framsteg du gjort.

9. Undvik alkohol. Alkohol innehåller en stor mängd tomma kalorier: ett glas vin innehåller cirka 120 kalorier och en flaska starköl cirka 155 kalorier. Om du inte vill undvika alkohol helt så försök i alla fall att begränsa det till att endast dricka ett eller två glas till helgen.

10. Ät ägg. Ett stort ägg innehåller endast 70 kalorier. De innehåller 6 gram protein med hög kvalitet, 5 gram fett och 1 gram kolhydrater. Dessutom är ägg en bra källa till viktiga vitaminer och mineraler, bland annat zink, järn, lutein, kolin, riboflavin, folsyra, vitamin A, D, E, K och B12.

11. Ät färsk frukt istället för att dricka juice. Juice innehåller ofta sötningsmedel medan frukt innehåller naturligt socker. Frukter är också hälsosammare eftersom de innehåller mer fibrer och vitaminer, men mindre kalorier än juice.

12. Sömn är viktigt. Vid sömnbrist producerar kroppen för mycket av hormoner som ökar aptiteten och för lite av hormoner som talar om för kroppen att du är mätt. Att vara utvilad kan därför förhindra att du äter för många ohälsosamma mellanmål.

13. Gå inte ner i vikt ensam. Chansen att lyckas blir mycket större om du försöker gå ner i vikt tillsammans med en vän eller i en grupp som har samma mål. Träning blir roligare tillsammans med en vän och det är lättare att behålla motivationen när man arbetar tillsammans med andra människor.

14. Ha hälsosamma mellanmål och snacks klara i kylen. Om du kan fixa ihop ett hälsosamt mellanmål på ett par minuter blir det mycket lättare att undvika snabbmat, godis, chips, kakor och andra onyttiga saker när du blir hungrig.

15. Ät mindre pasta och mer grönsaker. Du kan spara upp till 200 kalorier per måltid om du byter ut hälften av pastan mot grönsaker.

16. Undvik svältdieter, de är ohälsosamma och gör mer skada än nytta på lång sikt. Om du svälter dig själv kommer din ämnesomsättning att minska, vilket innebär att du kommer gå upp vikt ännu lättare än förut. När du slutar banta kommer kilona snabbt tillbaka igen.

17. Använd starka kryddor. Mat med mycket smak är mer tillfredsställande att äta, vilket gör att du inte behöver äta lika mycket. Stark mat, som till exempel chilipeppar, kan dessutom öka ämnesomsättningen en stund efter måltiden vilket gör att du förbränner kalorier snabbare.

18. Ha ett realistiskt mål. För att lyckas med din viktminskning måste du ha ett långsiktigt och realistiskt mål. Du bör ha ett plan både för hur mycket du vill gå ner och hur du ska gå tillväga. Det är möjligt att gå ner cirka ett halvt till ett kilo i veckan på ett hälsosamt sätt genom en kombination av diet och träning.

19. Gör ett åtagande. Bestående viktminskning är ett livslångt åtagande som kräver permanenta förändringar i din livsstil och kost. Det kan ta mycket energi att förändra dåliga vanor och uppnå en sundare livsstil. För att förbereda dig på dessa förändringarna kan det hjälpa att skriva ner dina mål och anledningar till varför du vill gå ner i vikt.

20. Ät mer fibrer. De flesta får i sig för lite fibrer. Fibrer gör matsmältningen mer effektiv, sänker kolesterolet och kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Rekommenderat intag är 25-35 gram per dag. Några bra källor är fullkornsmat, bönor, grönsaker och frukt.

21. Ät mer frukt och grönsaker. Om du äter mer frukt och grönsaker bör du inte känna dig lika hungrig, eftersom de har ett högt innehåll av fibrer och vatten som får dig att känna dig mätt.

22. För matdagbok. Skriv ner allt du äter och vilken tid i en matdagbok. Det kan hjälpa dig att bli mer medveten om dina matvanor och se var alla onödiga kalorier kommer ifrån. Det finns flera webbplatser på nätet och applikationer till din mobiltelefon som gör det enkelt att föra matdagbok.

23. Handla inte när du är hungrig. När du är hungrig är risken stor att du gör dåliga val och köper ohälsosam mat. Att göra en inköpslista innan du går till affären kan vara en bra hjälp för att se till att du köper de matvaror du behöver för att kunna laga hälsosamma måltider.

24. Var försiktig med lågfettprodukter. För att en matvara med mindre fett ska smaka och ha samma konsistens som naturliga produkter måste man tillsätta andra ämnen, till exempel kolhydrater och socker. Det gör att kaloriinnehållet i lågfettprodukter ofta inte skiljer sig mycket från naturliga produkter.

25. Vila efter träningen. Muskler behöver vila för att kunna byggas upp. Att träna för mycket kan förhindra detta och leda till en förlust av muskelmassa. Det är därför viktigt att låta kroppen vila och återhämta sig mellan träningspassen.


Dämpa sötsuget

Blir ni som jag sötsugna ibland, (ofta) då kan ni testa med det här. Det är dock bra att ha dessa saker:
 • Självbehärskning
 • Inga sötsaker i närheten
 • Viljan
Så här går det till; när du känner att sötsuget sätter in ska du föreställa dig att sötsuget är en våg och att du surfar på vågen, snart är vågen slut och då är du inte sötsugen längre. I början är det svårt och  men efter hand så blir det bara små brisningar i vattnet. Fick tipset från en hälsokost tidning. //Amanda


Fyll inte livet med dagar, fyll dagarna med liv.
Hinner inte!

Känner att jag har för mycket press på mig just nu så bloggen är det sista jag hinner att tänka på. Jag tänker inte sluta skriva utan jag kommer skriva som förr fast det här med att svara på frågorna kommer jag svara på någon gång under denna veckan.

Amandas träningsschema v.21

Måndag: Boxning
Tisadag: Jobba
Onsdag: Enda lediga dagen.... LäXxxor + skolgympa
Torsdag:Jobba
Fredag: Jobba, eventuellt något innan
Lördag:jobba Eventuellt något innan eller efter
Söndag: Jobba Eventuellt något före eller efter


Det blev tyvärr inte så mycket inbokat, men det går ju inte alltid
//Amanda

Sista dagen!

Sista dagen att fråga något, för ikväll svarar vi. :)

Balklänning.

Hej , tänkte jämt lägga upp klänningen jag ska ha till balen dock är jag inte 100% säker på om jag ska ha den fast ni kan vell skriva vad ni tycker ? :)

Frågestund. ++

Hej, tänkte att det var dags att ni fick lära känna oss så vi tänkte ha en frågestund. =)
Ni får fråga vad som helst och vi svarar om 2 dagar!


Run away babyy.

Ut & Cykla.

Känner verkligen att jag inte orkar att gå ut och springa i det kalla och trista vädret så jag tar en cykeltur istället! :)
Både effektivt och snabbt!


Träna upp kondition.

Varför ska det jämt vara så dåligt väder här i Sverige? Speciellt det här året.
Tänkte ta en rundtur idag men så kollar man ut och allt ser så dystert ut,menmen det ska inte stoppa mig!
Kom på att det är 19 dagar kvar till loppet! Inget långt lopp bara en i skolan som jag jättegärna skulle vilja vinna på!
Får träna upp konditionen extra de här dagarna. Ni som också vill bygga upp konditionen så har jag lite tips till er. 

Olika sätt att träna kondition

Löpning.

Löpning är ett bra sätt att bygga upp sin kondition på. Du behöver inte vara erfaren och det är ganska lätt. En annan fördel med löpning är att det är ett väldigt biligt sätt att konditionsträna på. Prioritera dock ett par bra skor. Risken ökar annars att man sliter hårt på knän och fötter av att spring, särskilt om man gör det på asfalt.

Spinning - ÄLSKAR.

För ni som har testat på spinning förut behöver jag nog inte berätta hur jobbigt det är. Men för er som inte vet vad det är, är det när man cyklar på en fast cykel i grupp med en ledare som manar på en. Det blir väldigt effektivt då det är skonsamt för kroppen samtidigt som det är otroligt bra träning. Tränar upp konditionen som f-n!
Nackdelen är att det är ganska dyrt men ni kan alltid kolla på sportlife eller på någonannanstans och anmäla er där. Brukar kosta max 2500 kr för ett helt år och ni får träna Zumba,spinning och massa andra aktiviteter som man tränar på i grupp. 


Träna din favoritsport! +

Om du har en sport som du verkligen tycker om börja spela den! Man tränar bäst och effektivast när man har roligt. Det finns inga nackdelar med det här, men tänk på att inte göra det för satsigt. Ha roligt så kommer kondition tillbaka!


Simning - +++


När du utövar simning som konditionsträning så får du mycket mer än bättre kondition. Simningen ger en starkar överkropp och underkropp samt hjälper ryggen mycket. När man simmar så tränar man hela kroppen samtidigt som konditionen blir bättre. Om du har svårt med andra sport träna då simning!

Träningsredskap - träna upp din kondition inomhus.

De två vanligaste orsakerna attär att spara tid och att just kunna vara inomhus när vädret utomhus inte är tillräckligt bra.

Vilka träningsredskap ska man använda för att bäst förbättra sin kondition? Dessa redskap/maskiner kan vi rekommendera för just konditionsträning:

 

Källa: http://www.traningsredskap.net


Miley Cyrus.


Nu är hon aktuell med filminspelningen till actionkomedin ”So Undercover” vilket kräver att stjärnan är i toppform. Läs vidare hur hon kommer i form!

Sex dagar i veckan äter Miley fem gånger om dagen och den sjunde dagen äter hon precis vad hon vill.

Frukost: Äggröra med fettfri ost, grapefrukt eller en skiva rostbröd.

Mellanmål: En kopp med jordgubbar och persika, fettfri yoghurt eller keso.

Lunch: Kalkon eller en kycklingfilé med tomater och fettfri majonnäs.

Mellanmål:
Två päron doppade i ekologiskt joprdnötssmör utan tillsatser.

Middag: Kycklingfilé med quorn och grönsaker.

Självklart har vi ju inte alla de sakerna hemma och kanske inte hinner äta 5 gånger om dagen men om ni blir sugna på något gott kan ni ju alltid ta & köpa något nyttigt istället, som det ovanför.

Låga koster.

Exempel på låga koster:
Lågt protein: kyckling, tonfisk, keso, äggvita
Fibrer: Färgstarka frukter och grönsaker som plommon och ärtor.
Nyttiga fetter: olivolja, lax, avokado och osaltade nötter.
Dryck: Massor av vatten, grönt te, kaffe och sockerfria läskedrycker.

Gott och nyttigt med avokado.

Jag hatar att äta på morgonen för jag brukar alltid må illa när jag går till skolan, men dag efter dag så tvingar jag i mig mat och dag efter dag så mår jag illa när jag går till skolan. Men nu har jag börjat äta Avokado med keso. Det är gott, nyttigt och jag mår inte illa. Så testa det om ni känner att ni inte orkar för stor frukost på morgonen, det fungerar + att det är gott:)

Schema för v. 20

Hej! Mitt schema för den här veckan då. =) //

Måndag: Inget, tyvärr. Bara läxor.
Tisdag: --//--
Onsdag: Gå ut på en powerwalk.
Torsdag: Yoga.
Fredag: Om jag orkar går jag ut och tar en sväng.
Lördag: Powerwalk kanske ?
Söndag: Försöka springa 11 kilometer.


Riktigt snyggt! +


"Bilden kommer från den kommande filmen Spring Breakers."
Tycker att det är hur snyggt som helst att ha på sig shorts eller bikini med ett par ursnygga sportskor med färg i.
Så som Selena Gomez och Ashley Benson har. Bäst att skaffa sig ett par snygga,solbrända ben och dra på sig ett par gympaskor med shorts! Både bekvämt och skönt;) Vet faktiskt inte varför jag fastnat för det, höhö.

INSPO+++++Amandas träningsschema v.20

Denna veckan kommer bli tuff, på:
Måndag är det boxning som gäller
Tisdag
är det också boxning som gäller
Onsdag så ska jag jobba
Torsdag ska jag också jobba
Fredag ska jag också jobba
Lördag Ska jag eventuellt jobba
Söndag ska jag också eventuellt jobba:)

Hoppas jag ändå hinner med att göra lite roliga grejer

Sköt om er// Amanda

Chiquita. ++++++

Hej! tänkte bara tipsa om chiquita. Det är riktigt bra för dig som har bråttom på morgonen och inte hinner äta frukost. Det innehåller en blandning av frukt som får dig att bli mätt till lunch.
11 kilometer!

Idag har jag och Amanda sprungit 11 kilometer! Duktiga va?
Det tog dock 3 timmar eftersom vi låg på stranden och solade ett långt tag och att Amanda ville doppa sig.
Nu är vi hemma hos henne och har nyss ätit kött, potatis och en himla god sallad & snart blir det efterrätt.


Födelsedags kalas

Så idag hade min lillebror kalas, hade två tårtor. Tyvärr åt jag av båda. Men det är ju bara en gång som ens lillebror fyller 14 år;) Men på måndag blir det skärpning, kommer med tränningsschema för nästa vecka imorgon.

Hoppas alla hade en lika bra dag som jag hade//Amanda

5 viktigaste punkterna.

Vi listar här de 5 viktigaste punkterna för att komma långt i sin träning.


1. Vila tillräckligt.
Utan vila är det större risk för skador och nedbrytning. Se till att kroppen får den återhämtningen som behövs innan nästa träningspass.

2. Tänk på vad du äter.
Oavsett om ditt mål är att gå ner i vikt eller lägga på dig muskelmassa så spelar kosten en enorm roll i ditt slutgiltiga resultat. Tänk på vad du stoppar i dig och vad du behöver, tänk även på när och hur mycket du får i dig i förhållande till vad du vill uppnå.


3. Strukturera upp din träning

Ett träningsprogram är ett mycket bra hjälpmedel i din träning och för att du ska uppnå dina resultat. Oavsett om du tränar styrketräning eller löpning så kan du nå större framgång med ett bra träningsprogram.
Eller så tränar du när du orkar helt enkelt men bestäm att det måste vara minst 3 gånger i veckan t.ex.

4. Lyssna på din kropp

När det gäller skador är det alltid bäst att lyssna på sin kropp. Börjar det göra ont på en speciell del av kroppen kan det vara klokt att sluta träna den delen. Ignorera aldrig tecken på skada!


5. Hitta motivationen

Det går inte att undgå att motivation spelar en oerhört stor roll i om du kommer nå framgång eller inte. Med motivation kan man komma hur långt som helst. Försök hitta motivationen till träning, det kan finnas i vad som helst.
Bilder, musik os.v.


källa: muscles.se


INSPO+
INSPO +++Mentos efter träning.

Hej alla där ute! Regnar det hos er också? Ska tydligen regna till lördag här i Göteborg. Kan det bli bättre? JA.
Nyss kommit hem från idrotten, hade faktiskt stenhård träning för första gången i skolan! När jag kom hem var det första jag såg mentos "Godis, för er som inte vet". Jag åt upp hela. -Mhm, det var faktiskt gott!
Om ungefär 3 timmar ska jag till Yogan! Ska sova över hos Amanda imorgon så då blir det några förändringar och ett inlägg om musiktips. :D

Puss & hej!
PS; Kom ihåg att ni får fråga vad som helst!

10 superkonstiga dieter/kändisar!

Adriana Lima: "Victoria's Secret ängel": 9 dagar innan den årliga showen äter hon endast flytande föda och 12 timmar innan visningen börjar slutar hon dricka vatten.
Madonna: "Luftdieten" Den går ut på att du håller i mat, men du ska motstå att äta den. Mindfuck eller vad?
Jennifer Aniston: Hoppar ibland över sin frukost och dricker ett glas färskpressad citronjuice istället. Hon påstår att det är det bästa sättet att bli av med fett på. Dåligt sätt. Frukost är den viktigaste måltiden!
Beyonce: "Master-Cleanse dieten" "Man lever på vatten, cayennepeppar och lönnsirap i 14 dagar. USCH.
Snooki: "Dr. Siegals kakdiet." Den består av ett mål mat om dagen och sex kakor för att motverka hunger. Det låter inte så hälsosamt!
Megan Fox: Har sagt att det enda sättet för henne att komma i form är att dricka en kombination av äppelcidervinäger och vatten före varje mål.
Nicole Kidman: Åt bara hårdkokta ägg när hon filmade Cold Mountain. Hon åt helt enkelt ett ägg på morgonen och två ägg till middag. Tre om hon var extra hungrig.
Kate Holmes: Bestämde sig en gång för att gå ned i vikt genom att strikt äta endast morotssoppa till frukost och rå broccoli till lunch och middag. Vi skulle svälta ihjäl!
Ashley Greene
:Svälte sig själv av misstag under inspelningen av "Twilight: New Moon". Hon jobbade 12 timmar om dagen och hade ingen tid över att äta, så hon gick ned massor i vikt.

Källa: Push24.

Ut och springa:)


Ut och springa nu då:) hoppas att det inte regnar för mycket//Amanda

Ut på en springtur!

Tjenare!
Känner att jag är hur trött som helst men det kan inte stoppa mig ifrån den snygga kroppen jag kommer ha om några veckor! Jag ska ut och springa, i regnet. Vad duktig jag är! Hoppas ni gör samma för jag kan lova er att när ni är klara är ni hur nöjda som helst över er själva!


Frukost!

Tog ett snabbt kort på vad jag åt denna morgon! Mörkt bröd med jordgubba och ost i. Den andra är ost,gurka och någon konstig grönsak + passionfrukt .
Tog snabbt ett kort på vad jag åt denna morgon! 2 mörka brödar. Den ena ligger det ost och jordgubbar i vet dock inte om det är gott än.
Den andra är det ost,gurka och någonting annat. Höhö. + passionfrukt! Kamran är inte så jättebra eftesom jag tog kort på YouCam men vi ska ta kort med Amanda's kamra så fort som möjligt!

Olika kroppsövningar

Olika muskelövningar till olika delar av kroppen

Armar - jag brukar köra statiskt här. Man ställer en tid kanske ca 5 min och håller ut armarna så länge, sedan så kör du små/medelstora ringar framåt och bakåt, upp och ner, och så kan du liksom skvätta med händerna. Om du blir trött så är det bara att släppa ner händerna för att släppa spänningen och snabbt upp igen.

Du kan göra armhävningar(push ups) också men då använder du bröstmusklen (pectoralis major). Det finns oändliga sätt att göra armhävningar på, på knä, att din kompis håller i dina fötter, att dina händer är långt ifrån varandra, nära varandra, mm.

Mage - Något jag tycker om är crunches, en variant är att du lägger dig på rygg med knäna pekande uppåt. Din kompis sätter sig på dina knän (kan vara lite problem med det ;) du tar dig upp i halvsittande ställning, och din kompis "puttar" dig lätt på axlarna för att du ska få ett motstånd. Jag brukar klara detta i ca 1 min.

Du kan också göra vanliga sit-ups. Det viktiga är att du gör på sidorna också så att du får en stabil bål.

Du kan också göra plankan, denna kan du också göra på sidorna. Det viktiga att tänka på är att inte komma för långt ner med ryggen för då kan du skada ländryggen. Spänn magen när du gör övningen

Rygg - ryggresningar, både med benen och också överkroppen. Ligg på mage och lyft överkroppen x antal gånger. Det blir jobbigare om du har händerna på nacken. Om du gör med underkroppen tänk på att se ner i marken och ha tårna pekande på golvet.

Rumpa - Finns två som jag kan tänka på "kissande hunden" och "rumpresningar". Kissande hunden går ut på att du ställer dig på alla fyra med knäna på golvet. Du tar upp knät, precis som en kissande hund. Efter ca 50 på varje ben blir man rätt trött. Och rumpresningar, du ligger på rygg med fötterna i golvet och lyfter rumpan. Rumpan är en stor muskel så du måste göra många innan du märker skillnad.

Nacke - Ligg på rygg och ha hela ryggen i golvet sedan har du nacken en bit upp, sedan "nickar" du upp och ner och varje gång du kommer upp har du gjort en, jag brukar göra hundra men gör försiktigt i början. Sedan så "skakar" du på huvudet och varje gång du kommer till vänster (eller höger) räknar du att du har gjort en. Jag brukar göra hundra på denna också.

Det finns flera andra övningar som man kan göra men det skriver vi om en annan gång
// Amanda


Matschema. - 5 Maj.

Hejhej! Nu kommer första mat schemat.
Tisdag:
Morgonen; Müsli och en kivi.
Lunch; Broccoligryta + massa sallad.
Middag; Spagetti med köttbullar,broccoli och andra kokta grönsaker.
Extra; ´1 passionfrukt, päron och ett äpple.

Träning: Kommer dock inte hinna träna idag, tror jag. Har varit sjuk i en vecka så jag måste ta igen + att jag ska vara barnvakt klockan 7. Men jag kanske hinner hoppa hopprep eller ta igen imorgon på morgonen eftersom jag börjar 9.40. :D

Amandas träningsschema

Måndag (igår), har jag boxats ca 2h,(första gången på två veckor, grymt jobbigt) och haft skolgympa men det var inte så svårt.
Tisdag, imorgon ska jag jobba men jag hinner kanske med en joggingtur eller en tur med inlinesen. Beror på vädret.
Onsdag, joggingtur med kompletterande styrketräning(push-ups, sit-ups, rygg osv.), plus skolgympa.
Torsdag, boxning ca 2h.
Fredag, Tänkte ta det lugnt och ta igen läxorna.
Lördag, Jobba (det är ganska jobbigt faktiskt).
Söndag, Min lillebror fyller år då så man hamnar nog på minus;)


Chawan's schema.

 • Måndag: Ut på en springtur. Cirka 1h. "Egen fart." Styrketräning hemma + strechning.
  Tisdag: Gå ut och jogga. Cirka 45 minuter. 50 armhävningar & 50 situps + stretch efteråt.
  Onsdag: Ta det lugnt. Om jag orkar "gå ut på en PP". Hur länge jag vill eftersom det frivilligt på Onsdagar.
  Torsdag: Yoga. 1 h & 30 minuter.
  Fredag: Antingen Thaiboxning / fredagsmys.
  Lördag: Ut och springa / Powerwalk .
  Söndag: Ut och springa/jogga på morgonen. Minst 1h + 50 armhävningar & 75 situps minst + andra övningar + strech efteråt.
  Jag skriver även vad jag äter varje dag.
  Kommer förslag på musik som man kan lyssna på medans man tränar.

Start.

Woop, Woop I'm going to save you'r ass !
Den här bloggen har Chawan och Amanda. Det är en "sista-minut blogg" för träning & hälsa. Hur du får sommarkroppen eller bara går ner några kilon på en månad! Perfekt till skolavslutningen, examen eller något annat ni planerat. Vi skriver ner en schema här på bloggen som både jag och Amanda följer och vi tar kort som bevis. Höhö.  
Lycka till alla ni som följer schemat! Blir även ett schema på vad man kan äta os.v Det här en total bantning i en månad. Kommentera gärna om det är något. Prenumera gärna på oss på blogglovin.se då blir det enklare att hålla koll på vad vi gör.


RSS 2.0