Träna upp kondition.

Varför ska det jämt vara så dåligt väder här i Sverige? Speciellt det här året.
Tänkte ta en rundtur idag men så kollar man ut och allt ser så dystert ut,menmen det ska inte stoppa mig!
Kom på att det är 19 dagar kvar till loppet! Inget långt lopp bara en i skolan som jag jättegärna skulle vilja vinna på!
Får träna upp konditionen extra de här dagarna. Ni som också vill bygga upp konditionen så har jag lite tips till er. 

Olika sätt att träna kondition

Löpning.

Löpning är ett bra sätt att bygga upp sin kondition på. Du behöver inte vara erfaren och det är ganska lätt. En annan fördel med löpning är att det är ett väldigt biligt sätt att konditionsträna på. Prioritera dock ett par bra skor. Risken ökar annars att man sliter hårt på knän och fötter av att spring, särskilt om man gör det på asfalt.

Spinning - ÄLSKAR.

För ni som har testat på spinning förut behöver jag nog inte berätta hur jobbigt det är. Men för er som inte vet vad det är, är det när man cyklar på en fast cykel i grupp med en ledare som manar på en. Det blir väldigt effektivt då det är skonsamt för kroppen samtidigt som det är otroligt bra träning. Tränar upp konditionen som f-n!
Nackdelen är att det är ganska dyrt men ni kan alltid kolla på sportlife eller på någonannanstans och anmäla er där. Brukar kosta max 2500 kr för ett helt år och ni får träna Zumba,spinning och massa andra aktiviteter som man tränar på i grupp. 


Träna din favoritsport! +

Om du har en sport som du verkligen tycker om börja spela den! Man tränar bäst och effektivast när man har roligt. Det finns inga nackdelar med det här, men tänk på att inte göra det för satsigt. Ha roligt så kommer kondition tillbaka!


Simning - +++


När du utövar simning som konditionsträning så får du mycket mer än bättre kondition. Simningen ger en starkar överkropp och underkropp samt hjälper ryggen mycket. När man simmar så tränar man hela kroppen samtidigt som konditionen blir bättre. Om du har svårt med andra sport träna då simning!

Träningsredskap - träna upp din kondition inomhus.

De två vanligaste orsakerna attär att spara tid och att just kunna vara inomhus när vädret utomhus inte är tillräckligt bra.

Vilka träningsredskap ska man använda för att bäst förbättra sin kondition? Dessa redskap/maskiner kan vi rekommendera för just konditionsträning:

 

Källa: http://www.traningsredskap.net


Kommentarer
Postat av: alva

Tjaa! Yes de var den, men nästan alla lärare var från Amerika och kanade, hade några från Sydafrika o någon från Kina oxå:)

2012-05-17 @ 13:37:22
URL: http://sixsixsixheaven.blogg.se/
Postat av: fanny wikström' - webbdesigner

SVAR: nice :) Designa bloggar, kolla OTH, träffa en kompis och bara ta det lugnt!

2012-05-17 @ 13:50:40
URL: http://fannywikstrm.blogg.se/
Postat av: Ida Edström - Östersunds näst största blogg.

sv: just nu gör jag inte så mycket. vad gör du då? :)

2012-05-17 @ 14:28:19
URL: http://tjejenida.blogg.se/
Postat av: Emmy♥

Bra tips! :)

2012-05-17 @ 14:30:30
URL: http://emmyu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0